sineklik

Sineklik Nedir?

Sineklik, tohumlar ve yapraklar gibi havadaki uçuşan çöplerin; çeşitli kanatlı hayvan ve haşeratın, özellikle de sineklerin iç mekânlara girmesini engelleyen bir sistemdir. Bir ev için özellikle balkon kapı sineklikleri çok önem arz eder; evcil hayvanların ve küçük çocukların iç mekânlardan çıkmasını engellerken, aynı zamanda temiz havanın içeri girmesini sağlar. Işık ve manzaraya izin veren bir ağ sistemidir.

Tarihte ilk sineklik bir paravan üzerine tülbent geçirilerek kapı sinekliği olarak yapılmıştır. Amerikan İç Savaşı’ndan sonralarında ise tel kumaş ve boya ile kaplanarak o zamana uygun dekore edilip pencere sinekliği olarak satılmıştır.

Sineklikler; ilk başlarda bazı hastalıkların nedeni olan sivrisinekler ve benzeri böceklere karşı korunma amaçlı olarak ortaya çıkmıştır. Günümüzde de bu durum değişmemiştir. Sineklik kullanılmadığı alanlarda böceklerle mücadele ederken kimyasal içerikli ilaçlar kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Sineklik kullanımı sizi kimyasal maddelerden korumuş olur ve kullanımı kolaydır. Evinizde ya da iş yerlerinizde pencerelerinizi ve kapılarınızı kapalı tutmak zorunda da kalmazsınız.

Sineklik, alüminyum bir profili olan ve üzerine sineklik tülü denilen malzeme geçirilmiş basit görünümlü bir üründür. Sineklikte kullanılan profil, sürekli dışarıda kalan kısım olduğu için çeşitli hava şartlarına maruz kaldığından kalitesi çok çok önemlidir. Aynı şekilde sineklik tülü de sert hava koşullarına maruz kalacağı için esneme ya da büzüşme yaptığında kaliteli malzeme kullanılmadığı takdirde çabuk etkilenerek deforme olabilir. Evinizi ya da bulunduğunuz iç mekânı sineklerle paylaşmak istemiyor; bunun yanında doğal ve temiz havanın tadını çıkarmak istiyorsanız, birbirinden farklı birçok sineklik türü içerisinden sizin için en uygun olanını seçmek büyük önem taşımaktadır. İşte tam olarak o devrede Düzce Sistem Yapı ve Mühendislik olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

düzce sineklik
Düzce Sineklik

Sineklik Çeşitleri Nelerdir?

Kapı ve pencere sinekliği; bir yandan yaşam alanlarımızı daha konforlu hale getirirken diğer yandan da doğal ortamın ve yeşil alanlarda yaşayan haşeratların yaşam alanlarımıza girmesini engelleyerek bize daha konforlu bir ortam sunar. Yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler sebebiyle pencerelerimizi açamaz hale geliriz hatta bahçeli bir yaşam alanına sahip isek haşeratlar tüm yıl boyunca bizleri tehdit eder. Pencere sinekliği, tüm bu korkularımızı ortadan kaldırarak hem çocuklarımız için hem de bizim için daha güvenli ve de daha keyifli bir ortam sunar. Pencereniz açık ya da kapalı olsun, pencere sinekliği her iki durumda da siz ve aileniz için bir koruma görevi üstlenerek güvende olma hissi verir. Sunmuş olduğumuz geniş ürün yelpazesi içinden size uygun olan sistemi tercih etmek için Sistem Yapı Mühendislik ile iletişime geçebilir uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

Pileli (Pliseli) Sineklik

Akordiyon sineklik olarak da bilinmektedir. Pileli sineklikler PVC, alüminyum ya da ahşap gibi her türlü pencereye uygulanmaktadır. Dışa açılan kapılarda kullanıldığı gibi kış bahçelerinde, salonlarda ve mutfaklarda da kullanılabilir. Açıp kapama sisteminde akordiyon şeklinde katlanan pliseler kullanılmıştır. Haşere ağında oluşan kırışıklıklar çabuk deforme olmamaktadır. Kullanımı kolay olduğu gibi temizliği de son derece kolaydır.

Stor Sineklik

Evlerinizde bulunan stor perdelere benzeyen, ihtiyaç duyulmadığında saklanabilen, silindir bir mekanizmaya sahip olan bir sistemdir. Stor sinekliği de mevcut pencere çerçevelerinizle sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Pencereyi açtığınızda teli aşağıya doğru çekip alt bölümdeki kilide geçirmeniz yeterli olacaktır. Pencereyi kapatmak istediğinizde ise alt bölümdeki kilitten sinekliği çıkardığınızda kendiliğinden yukarı doğru açılmaktadır. Stor sineklikler kapılarda yatay, pencerelerde ise dikey olarak kullanılmaktadır.

Mıknatıslı Sineklik

Yerinde güvenli bir şekilde duran ancak temizlik ve benzeri işlemler için kolayca çıkarılabilen sineklik türüdür. Pencere veya kapı çerçevesinin 4 kenarı da manyetik bir contaya sahiptir. Bu sayede sineklik teli bu mıknatıslar sayesinde kenarlara tutunurlar. Bütün pencere sistemlerine uygundur. Maliyeti ise diğer sineklik modellerine göre en uygun olanıdır. Mıknatıslı sinekliğin kullanımı da çok basittir; sineklik perdesinin bir köşesini içeri veya dışarı doğru iterek açabilirsiniz. Sineklik perdesini açıp bıraktıktan sonra kendiliğinden mıknatısların çekim gücü sayesinde kapanacaktır. Pencerelerinizi istediğiniz sıklıkta açıp kapatabilirsiniz herhangi bir deformasyona uğramaz.

Menteşeli Sineklik

İsminden de anlaşılacağı üzere, menteşeli bir çerçeve kullanılarak kapının ya da pencerenin ölçülerine uyacak şekilde yapılmıştır. Bu sineklikler daha küçük pencereler için çok uygundur. Bu sineklik sistemi, panjurlar gibidir. Kurulumu kolaydır. Birçok sineklik sistemlerine göre maliyeti daha uygundur. Kullanmadığınız zamanlarda, sistemi menteşelerinden yukarı doğru kaldırıp çıkarabilirsiniz.

Sürgülü Sineklik

Sürgülü sineklik tipik olarak adından da anlaşılacağı üzere sürme bir pencere veya kapıdır. Uzun ömürlü, kullanımı kolay olup fazla yer kaplamazlar. Bu sinekliklerin raylar üzerinde, rulmanlar sayesinde rahat açılıp kapanabilir bir sistemi vardır. Sineklik ağı özel paslanmaz alüminyum ve güneş ışınlarına dayanıklı fiber örgülere sahiptir. Görünümü estetiktir ve kullanımı kolaydır. Sürgülü sineklik modellerinde değişik renk ve farklı kaplamalı desenler de mevcuttur.

Standart Sineklik

Günümüzdeki en yaygın kullanılan sineklik türleri, sineklik ağının özel şeritlerle bir çerçeve içinde gerildiği ve yerinde tutulduğu türlerdir. Çerçeve, iki adet menteşe yardımı ile pencerenin dışına sabitlenir. Özellikle temizlik esnasında kolayca çıkarılabilir. Standart sineklikler ekonomik bir seçenektir. Bu tür sineklikler açıldığında herhangi bir şekilde çıkıntı yapmayan standart pencere türlerinde uygulanabilir.

Sineklik Teli Çeşitleri

Sineklik modellerinin en önemli parçası, ana işlevi yapan, ağ kısmıdır. Tel veya  tül olarak da isimlendirilen ve dıştan bakıldığında birbirlerine benzerlik gösteren bu ağlar, üretilen malzemelere göre 4 ana kategoriye ayrılır.

  1. Alüminyum sineklik teli: Alüminyum sineklik telleri, paslanmaya karşı dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Kaliteli bir yapıya sahiptir. Her model kapı ve pencereye uygulanabilir. Sert hava koşullarına karşı da gayet dayanıklıdır. Tercihen koyu renk oldukları için gün ışığının daha az yansımasına neden olurlar.
  2. Fiberglas sineklik teli: Cam elyafından yapıldığı için hassas üretilmiştir. Kurulumu çok kolaydır. Fiberglas sineklikler esnek olmalarından dolayı çerçeve aralarında olabilecek yırtılma, kopma gibi durumlara karşı dayanıklıdır. Kusursuz bir görünüm ve hava geçişi sağlamaktadır.
  3. Paslanmaz çelik sineklik teli: Bu seçenek güç ve güvenliği bir arada isteyenler için alternatif çözümdür. Mükemmel bir dayanıklılık seviyesi vardır. Özellikle işyerlerinin güvenlik kapıları için tercih edilmektedir. Toz şeklindeki boyalar kullanılarak dilediğiniz herhangi bir renkle kaplayabilirsiniz. Yanma tehlikesine karşı en dayanıklı modeldir.
  4. Polyester sineklik teli: En çok kullanıldığı yer pileli sineklik sistemleridir. Uygun fiyat ve temizleme kolaylığı ile öne çıkmaktadır. Su ve sabun kullanılarak basitçe temizlenebilir. Dış etkenlere ve iklim değişikliğine karşı son derece dayanıklıdır. Polyester sineklikler, evcil hayvanlarınızın darbelerine karşı da güçlü bir yapıya sahiptir.

Sineklik Nasıl Temizlenir?

Sinekliklerin çeşidine ve üretildiği malzemesine göre temizliği farklılık gösterebilmektedir. Birçok sineklik modeli uygulandıkları kapı ve pencerelerden kolayca çıkarılabilir. Bu tarz sinekliklerin temizliği, yumuşak kıllı bir fırça yardımı ile ılık, sabunlu su kullanarak, fazla bastırmadan fırçalanarak kolayca yapılabilir. Suyun tazyiki, sabun ve leke kalıntılarını etkili bir şekilde giderir fakat su basıncının çok da kuvvetli olmamasına dikkat edilmelidir. Suyun sinekliği germemesine de önem gösterilmelidir. Tam kurumadan hiçbir sinekliği yerine takmamalısınız, bu durum camlarınızın lekelenmesine neden olabilir. Sabit sineklikleri ise pencere veya kapı kenarlarını bir bez yardımıyla kurulayarak, ıslak ya da nemli bir havlu ile silebilirsiniz. Ayrıca sabit sinekliklerin temizliğinde hava kompresörü kullanmak da iyi bir yöntemdir.

Hayat kalitemizi arttırıcı, canlandırıcı ve ferahlatıcı özellikleriyle, kirlerden arınmış ve rahat bir ortamda durabilmemizi sağlayan bu özellikler, Düzce Sistem Yapı ve Mühendislik sineklik üretiminde kullandığımız profil ve telin kalitesini her daim en üst seviyede tutuyor oluşumuz, hem kendimize hem de size verdiğimiz önemi göstermektedir. %100 orjinal plastik, fiber sineklik türü ve kaliteli malzemelerle iç mekânlarınızda kullanabileceğiniz çeşitli modellerimiz sayesinde, bu mekânlarınızda daha huzurlu olacaksınız. Sineklik fiyatları ve danışmanlık için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Yorum bırakın

Konuşmayı Başlatın
Yardımcı Olabilir miyim?
Sistem Yapı Mühendislik
Müşteri temsilcisi İçin Yazınız